طريقة عمل بيكاتا الدجاج بالمشروم


  • وقت التحضير:  10 دقيقة
  • وقت التجهيز  :  20 دقيقة
  •   عدد الافراد  :  6 افراد

  • المـقـاديـر:

4 صدر دجاج خاليه من الجلد والعظم
100 جرام فطر مقطع (حوالي نصف كوب)
2 كوب كريما لباني
2 ملعقة كبيرة دقيق أبيض أبيض
بصل
2 ملعقة كبيرة زبده
رشة ملح (حسب المذاق)
فلفل أسود (حسب المذاق)

  • الطريقة:

تتبل صدور الدجاج بالملح والفلفل
نضع الدجاج في طبق عريض ونرش عليهم الدقيق
نصع حوالي نصف معلقه زبده في طاسه وتشوح عليها الدجاج ونرفعها من على النار قبل ان يتغير لونها.
فى نفس الطاسه نضع قطعه زبده اخرى ونضع البصل الى ان يذبل وبعدها نضيف الفطر نشوحه مع البصل وبعدها نضيف الكريمة والملح والفلفل.
يُسكب 2 كوب من الماء فوق المزيج ويضاف الدجاج ويترك على النار الى أن يغلي حوالي 15 دقيقة حتي يتماسك المزيج قليلاً وينضج الدجاج.



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق