- وقت التحضير: 10 دقيقة
- وقت التجهيز : 20 دقيقة
- عدد الافراد : 4 افراد
- المقادير:
عدد 1 فرخة متوسطة الحجم
كوب زبادى
2 ثمرة ليمون مقطع
1 ثمرة كبيرةبصل
ملعقة صغيرة كركم
و قرفة وبابريكا وملح مقدارحبهان
و ورق لورى
مقداربهارات
مقدارماء
- الطريقة:
1ـتقطع الفرخة قطع صغيرة 8 اْجزاء.
2ـتنقع فى ماء به ملح وليمون ورشة دقيق.
3ـيضرب فى الخلاط (كوب الزبادى+الحبهان+الليمون+البصلة)مع شوية مية .
4ـاْضع فى صينية الفرن الفراخ وعليها خلطة الزبادى مع باقى المكونات(البهارات الصحيحة)ولو احتاجت ميه ازودها حتى تبقى معقولة ان تستوى فيها الفراخ.الطبخ: نضع الصينية فى الفرن على الرف الوسط وهنلاقيها تستوى من تحت وتتحمر من الوش.مش هتحتاج لشواية.
ملاحظات:ممكن اْضيف مع البهارات شطة لو بنحب الاْكل حار شوية.
هنلاحظ لونها يطلع اْصفر عشان الكركم.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق