طريقة عمل الكبسه السعودي




  • وقت التحضير:  15دقيقة
  • وقت الطبخ    :1 ساعة
  • عدد الافراد    : 5 أفراد


  • المقادير

لحمه ضانى ويستحسن بالعضم
ارز بسمتى
بصلتين كبار
جزرتين مبشوريين
فلفلتيين رومى مقطعين
زيت
معلقتين كبار صلصه طماطم او طماطم فريش
مكسرات للتزين
التوابل
ملح وفلفل
وبهارات وجنزبيل
وقرفه وحبهان
وورق لورا وليمون ناشف
وكركم وقرنفل


  • الطبخ

 هنحط الزيت وننزل بالبصل لغايه ما يدبل
هننزل بالفلفل والجزر ونشوحهم شويه
وبعدين ننزل بالتوابل كلها ونحمصهم شويه وبعدين الصلصه واللحمه ونسيبها لغايه ما تستوى
وبعدين ننزل بالشوربه الى تكفى لتسويه الارز
واما تغلى ننزل بالارز ونسيبه يستوى عادى
فى الوقت ده قبل ما اضيف الارز شلت اللحمه بعد ما استوت بس ممكن تتساب ويستوى الارز معاها الى تفضلييه
انا اخدت اللحمه وحمرتها شويه تحت الشوايه وده اختيارى مش اساسى فى الكبسه
وبعدين نغرفهها ونزينها بالمكسرات المحمره


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق