طريقة عمل الكابوريا


  • وقت التحضير:  10 دقيقة
  • وقت التجهيز  :  30 دقيقة
  •   عدد الافراد  :  5 افراد



  • المفادير 

1 كيلو كابوريا
1/4 كوب زيت
بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة جدا
حزمة كثبرة خضرة وشوية شبت أخضر مقطعين قطع صغيرة
معلقتين كثبرة ناشفة
معجون طماطم وشوية عصير طماطم 
كوبين ماء 
شوية ملح وفلفل أسود

  • الطريقة 

1- ننضف الكابوريا كويس نشيل الصدفة ال في الضهر والخياشيم ال تحتها ونقطع أطراف الرجلين ونرميهم ونشيل الرجلين الكبار مع الكابوريا النضيفة ونضعهم في طبق ولما نخلص تنضيف الكابوريا كلها نضع عليها شوية دقيق ونغسلها كويس
2- نضع الزيت على النار ونضع فية البصل المقطع ولما يصفر نضع الكثبرة الخضراء والشبت الأخضر ونقلب ولما البصل يحمر مع الخضرة نضع معلقتين الكثبرة الناشفة ونقلب ثم نضع عصير الطماطم وصلصة الطماطم ونتركها على النار لما تتسبك .
3- ثم نضع كوبين الماء على الخليط ولما يغلوا نضع شوية الملح وشوية صغيرة فلفل أسود( وأوعي تحطي كمون) 
4- ثم نضع الكابوريا ومتنسيش (المية في الحلة تكون مغطية الكابوريا) ونغطي الحلة ونسبها تقريبا نصف ساعة ولما الكابوريا تستوي وتشرب المية وتتسبك نشل الحلة من على النار 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق