طريقة عمل فراخ التندورى.



  • وقت التحضير:  10 دقيقة
  • وقت التجهيز  : 20 دقيقة
  •   عدد الافراد  :  4 افراد
  • المقادير:
عدد 1 فرخة متوسطة الحجم
 كوب زبادى
 2 ثمرة ليمون مقطع
 1 ثمرة كبيرةبصل
 ملعقة صغيرة كركم
 و قرفة وبابريكا وملح مقدارحبهان
 و ورق لورى
مقداربهارات
مقدارماء
  • الطريقة:
1ـتقطع الفرخة قطع صغيرة 8 اْجزاء.
2ـتنقع فى ماء به ملح وليمون ورشة دقيق.
3ـيضرب فى الخلاط (كوب الزبادى+الحبهان+الليمون+البصلة)مع شوية مية .
4ـاْضع فى صينية الفرن الفراخ وعليها خلطة الزبادى مع باقى المكونات(البهارات الصحيحة)ولو احتاجت ميه ازودها حتى تبقى معقولة ان تستوى فيها الفراخ.الطبخ: نضع الصينية فى الفرن على الرف الوسط وهنلاقيها تستوى من تحت وتتحمر من الوش.مش هتحتاج لشواية.
  ملاحظات:ممكن اْضيف مع البهارات شطة لو بنحب الاْكل حار شوية.
هنلاحظ لونها يطلع اْصفر عشان الكركم.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق